W dniach od 05 do 07.04.2022 odbyły się warsztaty kulinarne w Karpaczu, na których gotowałyśmy rozmaite potrawy. Chciałybyśmy podziękować naszym dwóm szefom kuchni Panu Darkowi i Panu Piotrowi. Nauczyli nas nowych potraw i smaków, które się nie spotyka na co dzień. Dziękujemy również Pani Julii Tasz, która z nami tam pojechała i nas wspierała. Potrawy były rozmaite smakowo i wyglądowo. Takie jak: Gulasz z jelenia, pasztet z dzika, zupa jarumużowa, pieczona kaczka faszerowana owocami, tatar wołowy, galaretka wieprzowa, sałatka jarzynowa, sałatka z buraka, kluski śląskie, kluski faszerowane wędzonym pstrągiem, deskę serów były, również przepyszne desery. Wyjazd urozmaicił nam, również basen w Hotelu Gołębiewski, który jest jeden z najpopularniejszych hoteli w Polsce. Czesi mimo trudności językowych bardzo sobie radzili i się dogadaliśmy między sobą. Ostatniego dnia odbyła się gala, na którą przybył nasz Pan Dyrektor Józef Kochniarczyk I próbował naszych pysznych potraw. To było fajne doświadczenie i chętnie byśmy to powtórzyły kolejny raz. Dziękujemy, że mogliśmy wziąć udział w takich warsztatach.
Natalia Kisil i Angelika Dec
![](http://zsckr.bozkow.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2022/04/278012398_1288521958307804_1836104914354306034_n-4-263x350.jpg)
![](http://zsckr.bozkow.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2022/04/277999895_960929547937773_137242752124921049_n-4-263x350.jpg)
![](http://zsckr.bozkow.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2022/04/278128117_522258006218232_7425856670686520502_n-4-263x350.jpg)
![](http://zsckr.bozkow.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2022/04/278165938_1601096316938407_4092212069491510746_n-4-467x350.jpg)
![](http://zsckr.bozkow.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2022/04/278049225_525306172498451_8775755088325081842_n-4-467x350.jpg)
![](http://zsckr.bozkow.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2022/04/278059298_310009944581271_8967323095221530934_n-3-263x350.jpg)