Uczniowie klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w warsztatach warzenia sera, które odbyły się w Serowarni w Lutomierzu. Była to edukacja połączona ze świetną zabawą, po której na uczestników czekał smaczny i zdrowy poczęstunek. Mogliśmy skosztować sery regionalne z różnymi dodatkami, swojskie masło, mleko, herbatę z kwiatów lipy, przetwory owocowe i warzywne oraz pasztet sojowy. Taki wyjazd polecamy każdemu;)
Kształcimy w wybranych kierunkach:
- ROLNIK
- KUCHARZ
⇒ODDZIAŁ INTEGRACYJNY:
– MAKSYMALNA LICZBA UCZNIÓW W KLASIE 20 W TYM DO 5 UCZNIÓW Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ
– PRACA DWÓCH NAUCZYCIELI – PRZEDMIOTOWCA I NAUCZYCIELA WSPOMAGAJĄCEGO
– INFRASTRUKTURA SZKOŁY DOPASOWANA DO POTRZEB UCZNIÓW Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ