Dynia to królowa jesiennej kuchni, i co ważne, bogata w błonnik, magnez, potas, cynk i selen. Dlatego również królowała na zajęciach w kuchni DZS w Bożkowie. Uczniowie klasy 3TWŻ zainspirowani tym warzywem tworzyli na zajęciach praktycznych pod opieką Pani Katarzyny Korus-Szydło i Pani Sylwii Radaczyńskiej wspaniałe i zdrowe dania. Zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Dyniowe potrawy zachwycały pysznym i delikatnym smakiem, a aromat dań roznosił się po całej szkole.
Kształcimy w wybranych kierunkach:
- ROLNIK
- KUCHARZ
⇒ODDZIAŁ INTEGRACYJNY:
– MAKSYMALNA LICZBA UCZNIÓW W KLASIE 20 W TYM DO 5 UCZNIÓW Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ
– PRACA DWÓCH NAUCZYCIELI – PRZEDMIOTOWCA I NAUCZYCIELA WSPOMAGAJĄCEGO
– INFRASTRUKTURA SZKOŁY DOPASOWANA DO POTRZEB UCZNIÓW Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ