Uczniowie klas trzecich z kierunku TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH wzięli udział w konkursie gastronomicznym, w którym tematem przewodnim były warzywa strączkowe. Drużyny dwuosobowe przygotowywały dania według swojej autorskiej receptury. Na talerzach królowały dania z soczewicy, fasoli i ciecierzycy. Drużyny stworzyły dania takie jak pierożki z soczewicą i grillowanymi warzywami, fasolka szparagowa z grillowaną gruszką i kaszą bulgur, kotleciki z ciecierzycy z pesto orzechowym i sałatką z gruszki, zupa z soczewicy i grzankami czosnkowymi, burgery, wrapy wegetariańskie oraz puree z groszku z zapiekanką warzywną. Dania prezentowały się pięknie i były wyśmienite
Kształcimy w wybranych kierunkach:
- ROLNIK
- KUCHARZ
⇒ODDZIAŁ INTEGRACYJNY:
– MAKSYMALNA LICZBA UCZNIÓW W KLASIE 20 W TYM DO 5 UCZNIÓW Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ
– PRACA DWÓCH NAUCZYCIELI – PRZEDMIOTOWCA I NAUCZYCIELA WSPOMAGAJĄCEGO
– INFRASTRUKTURA SZKOŁY DOPASOWANA DO POTRZEB UCZNIÓW Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ